Huisvesting

Huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Hollands Kroon

Het Joods Werkdorp krijgt een toekomst als een levend monument.  Een monument waar het verhaal van de joodse pioniers wordt verteld, maar dat ook ruimte biedt aan de migranten van deze tijd. Deze laatsten zijn weliswaar niet op de vlucht maar verdienen wel een behoorlijke huisvesting.

 

De plaatsing van de gebouwen verwijst naar die van de oorspronkelijke barakken, maar zij doen daar verder in niets aan denken. De architectuur verwijst er niet naar en ook niet naar die van het hoofdgebouw. De gebouwen zijn een voor ieder zichtbare nieuwe toevoeging aan het bestaande terrein. Alles bij elkaar vormen de gebouwen een modelvoorziening voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Vogelvlucht vanaf zuid west

Faciliteiten

Gemeenschapsvoorzieningen

Op de plekken waar oorspronkelijk de zestien barakken van het Werkdorp stonden worden zeven gebouwen gerealiseerd voor de huisvesting van arbeidsmigranten. In het meest westelijke gebouw komen gemeenschapsvoorzieningen met o.a. een eetzaal, een keuken en wasruimtes.

120 Slaapvertrekken

In de andere zes gebouwen zijn 120 slaapvertrekken van hoge kwaliteit ondergebracht in twee bouwlagen. De kamers zijn 24m2, voorzien van eigen badkamer en pantry, geschikt voor huisvesting van één of twee personen.

Recreatie

In overeenstemming met het gemeentelijk beleid wordt minimaal 400m2 aan recreatieruimten gerealiseerd.

Heeft u vragen over de toekomstige huisvesting in het Joods Werkdorp?